Mutlu ve hoşnut bir Müslüman

Yaptıkları işlerde mutlu ve başarılı olduğunu ifade eden, farklı dini alt yapılardan gelen bir çok insanla konuştum. Bu yüzden bir insan hoşnut ve samimi olsa bile içten içe yanlış olabilir çünkü onlara doğru gözükmesine ya da öyle hissetmelerine rağmen farklılık gösteren bu dinlerin hepsinin doğru olması mümkün değildir.

Şahsım adına; yeteri kadar yapabileceğimi ya da İslam’ın şartlarını ezbere bilerek, günde beş defa namaz kılarak, sadaka vererek, Ramazan ayı boyunca oruç tutarak ve Mekke’ye hac ibadetine gitmeyi başararak, inançlı bir şekilde cennete gidecek kadar iyi olabileceğimden hiç bir zaman emin olamayacağım için Müslüman olmak beni mutlu etmezdi. Bu; cihat yanlısı bir şehadeti, inanca ve hayata kederli ve kaderci bir yaklaşım gibi görünen gerginliği ortadan kaldıracak tek çözüm olarak gören Müslümanlar için çok zor olmalıdır.

İncil’e ait bir bakış açısından bakıldığında bu tarz cennete ait bir kurtarılma, kişisel erdem ve sadakat yoluyla elde edilemez çünkü günahı olmayan hiç kimse yoktur ve bu sebepten dolayı, kendi nazarımda iyi görünebilecek ancak Tanrının nazarında pis bir paçavra olarak görülebilecek dürüstlüğüme güvenebilecek durumda değilim. Kendi faniliğimizde, kapsamlı ya da arındırıcı bir şekilde kendimizi tartıp biçmemiz mümkün değildir ve cennetin terazilerine yerleştirildiğinde, kutsal tanrıya kıyasla biz hiç bir şey değiliz. Bu yüzden kurtarılma; kendimizle, yaptıklarımızla ya da amellerimizle değil, sadece merhametli bir armağan olan İsa’nın kişiliği ve tanrının takdirine layık çabalarıyla elde edilebilir.

Romalılar 3:23
23 Çünkü herkes günah işledi ve Tanrı’nın yüceliğinden yoksun kaldı.

Romalılar 6:23
23 Çünkü günahın ücreti ölüm, Tanrı’nın armağanı ise Rabbimiz Mesih İsa’da sonsuz yaşamdır.

Matthew 11:28-29 İsa şöyle buyurdu,
28 “Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size rahat veririm. 29 Boyunduruğumu yüklenin, benden öğrenin. Çünkü ben yumuşak huylu, alçakgönüllüyüm. Böylece canlarınız rahata kavuşur.”

 

Tanrı’yla nasıl ilişki kurulur

 

Daha fazla Bağlantılar

Müslüman ve İslami kaynaklar

Türk

A happy and content Muslim

 

 

Permission granted by David Woods for excerpts taken from the article on “ Muhammad and the Messiah” in the Christian Research Journal Vol.35/No.5/2012

Leave a Reply