İsa’nın Gerçek Hayatta ve Rüyalarda Görünmesi

Merhaba, Müslüman bir ülkedeyken arkadaşlarımdan bir tanesi bana tanıdığım insanlardan İsa’nın görüntüsünü ya da Onu rüyasında görmüş olan birilerinin hikâyelerini onlara anlatmamın mümkün olup olmadığını sordu. Başlamak gerekirse, küçük bir çocukken Tanrı’yı rüyamda gördüm ve bu rüyayı uydurmuş olamazdım çünkü o zamanlarda habersiz olduğum ve İncil’deki Tanrı’nın ihtişamının tanımlandığı beyaz bir ışık içerisinde bana göründü. Üzerimde öyle derin bir etki bıraktı ki hala bugünmüş gibi hatırlıyorum. Bana hiç bir şey söylememesine rağmen, varlığının mükemmeliyeti Ona ibadet etmenin değerli bir şey olduğunu gösterdi ve bu yüzden Onun önünde eğildim.

Ayrıca İsa ile kişisel deneyimleri olan bir kaç tane Yahudi arkadaşım da var. Çok iyi arkadaşım olan bir hanımefendi vardı ve bütün dinlerin geçerli olduğuna inandığı için Hristiyanlığa bayağı karşıydı. Beni hiç ciddiye almadı ve bir gün babasının Hristiyanlarla tartışmada bayağı başarılı olduğu yorumunu yapmıştı ve bu da sohbetimizin sonuydu. Ancak ölmeden hemen önce hastanedeydi ve İsa’nın onu birçok kez ziyaret ettiğini iddia ediyordu. Bir Yahudi için İsa’yla yakın karşılaşmalara tanık olmak, olağanüstü ve mucizevi bir olaydır. Bu karşılaşmaların, onun kafasında İsa’nın Mesih olmasıyla ilgili düşüncelerini değiştirdiğine inanıyorum.

Diğer bir hikâye ise, ayinlere katıldığım kilisenin papazlarından bir tanesi olan Güney Afrikalı bir Yahudi’ye ait. Kudüs’e yapmış olduğu ziyaretleri sırasında gün boyunca birçok kez İsa’nın görüntüsüyle karşılaşmasına rağmen, Onun Mesih olduğunu o da reddediyordu. Bu günlerde “Kudüs Rastlantım” adlı, deneyimlerine dayanan bir kitap yazdı.

Son olarak en ilginç ve şaşırtıcı hikâyeler ya da tanıklıklar, İsa’ya sadece bir peygamber olarak saygı duymaktan ziyade, Onun Tanrı olduğuna inanıp iman eden Müslüman arkadaşlarıma aittir.

Böyle birisiyle ilk defa konuşmam daha sonra bir markette karşılaştığım Orta doğulu bir beyefendiyi fark etmemden sonra oldu. Bu İranlı adamla nasıl bir inanır olduğuna dair yüzleştim ve İsa’nın görüntüsünü ya da Onu rüyasını gördüğünü söyledi.

Tanıdığım başka birisi ise İsrail’de tanıştığım Filistinli bir arkadaşımdır. Müslüman bir sosyal çevreden gelmesine rağmen, bir şekilde İsa’nın inananlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Daha sonraları inancından dolayı hapse atılır ve işte o anda İsa ona göründü ve bütün hücreyi aydınlattı.

Ziyaret ettiğim insanların içerisinde Pakistanlı bir hanımefendi vardı. Küçük bir kızken İsa’nın rüyasına geldiğini ve ona su uzattığını anlattı. İşte tam bu noktada, İncil’deki metinlere göre İsa’nın sonsuz yaşam veren suyun kendisi olduğunu ona anlattım.

İranlı olan başka bir hanımefendi bana bir e-posta gönderdi ve sabah duasını bitirdikten sonra yatağına gittiğini ve uyanık bir şekilde uzandığını söyledi. O anda odanın yeşil bir ışıkla dolduğunu ve bir erkeğin sesinden, “Ayağa kalk! Merhaba ben Mesih’im” sözlerini işittiğini söyledi. Cevap olarak yatağından çıkamayacak kadar çok korktuğunu ve başörtüsünü ya da kişisel örtüsünü örtmediği için çarşafların altında kaldığını söyledi.

Sonlandırmak gerekirse, bütün bu hikâyelerde olan bazı detayları unuttum ve keşke zamanında kaydetseydim ancak her şeye rağmen bazılarının toplumlarında ölümlerine bile sebebiyet verebilecek, ailelerinden ve toplumlardan dışlanmayı bile kabul edebilecek noktaya kadar gelen kadın ve erkeklerin hayatını değiştiren ve gerçek olan bu karşılaşmaları günden güne daha çok duyuyorum. İnsanlar hayatlarını boş yere riske atmıyorlar ve bu her iki grup için inançlarının en mükemmel kişilikleri olan Musa ve Muhammed tarafından öylesine güçlü ve dinamik bir etkinin gelmemesi onların kişiyi tekrar düşünmelerini, İsa’nın yaptıklarıyla ilgili onlara daha önceden öğretilmiş olanla mücadele etmelerini ve Ona inanmalarını sağlayan bir uyanış çağrısıydı. Belki de bu raporların geçerliliğini sorguluyorsunuz ancak sizden sadece Tanrı’dan ya da İsa’dan size kendini tanıtmalarını kendinize has bir yolla sormanızı istiyorum ki ona Tanrı ve Kurtarıcı olarak inanıp, güvenebilesiniz. Son zamanlarda 700 club’da imana gelen bu Müslümanlarla ilgili konuşan bir kaç video izledim.

www.cbn.com/tv/3166680520001
www1.cbn.com/cbnnews/insideisrael/2012/June/Dreams-Visions-Moving-Muslims-to-Christ
www1.cbn.com/video/fatimas-quest-for-god
morethandreams.org/

 

Tanrı’yla nasıl ilişki kurulur

 

Daha fazla Bağlantılar

Müslüman ve İslami kaynaklar

Türk

Visions and Dreams of Jesus

Leave a Reply