Son Peygamber İsa

Geçenlerde Müslüman bir arkadaşım bana Muhammed’in en son peygamber olduğunu söyledi. Bu inanış Yahudi kutsal metinleriyle birlikte gelmiştir ve Tesniye 18:15’de bulunabilir.

Bu kutsal yazılar hiç bir zaman, yabancı bir dini temsil eden ve Yahudiler için bu kehanetin yanlış bir şekilde uygulandığı uydurma bir tanrısal varlık ve idol oluşturan İslam’ın kurucusuna hitap etsin diye yazılmadı.

Musa bu kelimeleri özellikle Yahudilere anlattı ve nihayetinde Yahudiler tarafından bir Yahudi yoldaşa yönelik uygulamasını buldu. Sonuç olarak Tevrat İsrail’in anlaşma yanlısı insanlarıyla birlikte ve Acts 7:37’de Stephen’ın yanı sıra, Acts 3:22’de Peter’a göre orijinal halini oluşturdu.

Musa İsrail oğullarına, Tanrı sizin kardeşlerinizin arasından benim gibi bir peygamber çıkaracaktır dedi. Bu metni incelerken dikkat edilmesi gereken ve Yahudi mirasına uygulanan “kardeşler” kelimesidir.

Yahudiler ve Araplar arasında geçmişe ait bir takım bağlar bulunsa da, metin düz bir şekilde o kitabın halkına ya da İsrail halkına işaret etmektedir. Sonuç olarak bu kutsal metin Hristiyanlar tarafından saptırılmadı ya da kutsal kitaba göre olan metinlerle değiştirilerek yanlış bir şekilde temsil edilmedi. Bununla birlikte Tevrat, İsa’ya bir unvan ya da peygamber statüsü vermekten hoşlanmayan Yahudiliğin en önemli parçası haline geldi.

Siz de Yahudiliğin ana akımının İsa’yı büyük bir peygamber olmasını reddettiği görüşüne kapılabilirsiniz ancak, onlar aynı şekilde İslam’ın kutsal metinle birlikte aldığı özgürlüklerle de aynı fikirde olmayacaklardır.

Sonuç olarak İsrail’in peygamberlere özgü çalışmalarını incelediğinizde, Yahudi toplumunda reddetmenin birincil reaksiyon olduğunu göreceksiniz. İsa’ya uygulanan en önemli Mesih’e ait kutsal yazılardan bir tanesi Yeşaya peygamberden gelmektedir. Yeşaya 53’de İsa’dan, insanlar tarafından hakir görülmüş ve reddedilmiş ancak Tanrı tarafından kabul edilmiş, acı çeken bir hizmetçi olarak bahsetmektedir. Kutsal kitapların en nihai amaçlarını ve tamamlanmalarını buldukları otorite olarak kabul edilen İsa’nın hakiki konumunu reddetmemeniz için dua ediyorum.

Peygambere ait söz için, “duyabilenlerle” ve iletilerini ve tamamlanmalarını kişilikte ve İsa’nın yaptıklarını oluşturmakla sonuçlanan “varisi” ayırt etmek için hizmette bulunmuştur. İbraniler 1:1-2 Tanrı eski zamanlarda peygamberler aracılığıyla birçok kez çeşitli yollardan atalarımıza seslendi.2 Bu son çağda da her şeye mirasçı kıldığı ve aracılığıyla evreni yarattığı kendi Oğluyla bize seslenmiştir.

 

Tanrı’yla nasıl ilişki kurulur

 

Daha fazla Bağlantılar

Müslüman ve İslami kaynaklar

Türk

Jesus the Last Prophet

Leave a Reply