Neden Müslümansınız?

Neden Müslümansınız? Bu soruyu gerçek anlamda göz önüne aldınız mı veya düşündünüz mü? Kişisel olarak gerçeğin bir aracısını bulduğunuz veya yaşam hakkında bir tür vahiy ya da ruhsal kavrayış edindiğiniz için mi müslümansınız? Tanrı’yla yakın ve kişisel bir ilişki nedeniyle, İslam dinine doğal olarak çekildiğiniz için mi müslümansınız?

Kültürünüzün bir parçası olduğu ve toplumun sizi müslüman olarak tanımlamasından dolayı mı müslümansınız? Amerika’nın dinsel olarak tutucu olarak değerlendirilen bir bölgesinde doğup büyüdüğünüzü düşünün. Bu koşullar altında, İslam inancını kabul edip, ona iman etmek konusunda şansınızın ne olabileceği hakkında düşünceleriniz nedir?

Seçim özgürlüğünüz olmadığı için ve aksi taktirde size pahalıya patlayacak olması nedeniyle mi müslümansınız? Bir kere daha, dini özgürlük hakkına sahip olmanıza izin veren demokratif bir toplumda doğmuş olduğunuzu hayal edin. Hala müslüman olur muydunuz?

Ailenizin sizden beklediği bu inanç olduğu ve onların dünya görüşünüz ve değerlerinizi belirleyen kişiler olmalarından dolayı mı Müslümansınız?  Ya neye inanacağınız konusunda kendi kararınızı almanıza olanak sağlayan ve konumunuz ne olursa olsun sizi tamamen kabul edecek bir aileden geliyor olsaydınız?

Herkesin uyguladığı bir şey olduğu için mi Müslümansınız? Peki, farklı inançlara izin veren bir kültürün bir parçası olsaydınız ne olurdu? Bu hala İslam’a sarılmanız için sizi telkin eder miydi?

Dini otoriteler tarafından anlatıldığı ve eğitim sistemi aracılığıyla İslam’ın tek gerçek din olduğu öğretildiği için mi İslam’a inanıyorsunuz? Tanrısız yaşama karşı tamamen farklı felsefeye sahip ateist bir ülkede doğduğunuzu düşünün. Hala müslüman olur muydunuz?

Müslüman olmamaktan ya da bu inancı kabul etmemenin sonuçlarından korktuğunuz için mi müslümansınız? Peki, ya bu korku ya da engellerle yüzleşmek zorunda kalmasaydınız?

İslamın cografi konum tarafından bir dereceye kadar tanımlanan bir uygulama olarak değerlendirilmesi mümkün müdür?

Bir kişinin bir dini sisteme çok fazla entegre olmasının sonucunda, bu sistemin etkilerinden özgür kalmasının neredeyse imkansız hale gelmesi mümkün müdür?

Sorgulanamayacak şekilde körü körüne inanma mantığını taşımamız, bizden istendiği için bir dine inanmamız mümkün müdür?

Bir kimse bir kültür içinde çok fazla izole edilip, dış kaynaklardan etkilenemeyen bir konuma gelebilir mi?

Din, politik bir acendayı yerine getirmek için insanları kontrol edip, manipule etme yolu mudur?

Din, sizin kişisel kimliğinizi yitirmenize neden olmalı mıdır?

Bu blogu okuduktan sonra kendinize dürüstçe İslam’a karşı olan inancınızı doğrulamakta tamamen emin olduğunuzu söyleyebilir misiniz yoksa kafanızda bazı şüpheler mi oluştu? İnancınızdan hala eminseniz, bu durumda hatalı olduğunuzu kabul etmeye izin vermeyen güçlü derecedeki kibir nedeniyle sadece müslüman olarak kalabilir misiniz? Kendinize aşırı güveniyor olmanız, aldatılmanıza neden olabilir mi?

Böylece, Müslüman olmakta gerçek motivasyonunuz nedir? Gerçek bir inanç konusu mudur yoksa en iyi tanımlama kültür müdür?

İslam’ın yaygınlaşması, çoğunlukla askeri fetihlerle ve doğum çabaları aracılığıyla gerçekleşmiştir. Bu, bir inanca karşı gerçekten samimi ve meşru bir yaklaşım mıdır?

İslam hakkında şüpheye düşen ve İsa’ya iman ederek mucizevi bir şekilde kalelerinden özgür olarak çıkan müslümanlar bulunmaktadır. Blog siteme, şüpheleri ve korkularına karşı başka bir çözüm bulmuş olan önceden Müslüman olan kişilerin tanıklıklarını paylaştığım bir bağlantı ekledim.

Konuyu kapatırken, sizi bu tanıklıkları okumaya cesaret etmeye ve ardından İsa’ya Rab ve Kurtarıcı olarak güvenebilmeniz için O’nu size göstermesini Tanrı’dan istemeye çağırıyorum. Korkunun sizi, mevcut durumda gitmenizin garanti edilmediği cennete erişmenizden ve bu konuyu düşünmenizden alıkoymasına izin vermeyin.

 

 

Tanrı’yla nasıl ilişki kurulur

Tanrı’yla nasıl ilişki kurulur

 

Daha fazla Bağlantılar

Müslüman ve İslami kaynaklar

İsa ve İslam

Why are you a Muslim?

Leave a Reply